Alapanyagok:
Barackpálinka készítés, azaz hogy készül a barack cefre.
Igazán jellegzetes barackpálinka őszibarackból, sárgabarackból, kajszibarackból nagyon nagy kihívás, mivel a lepárlás során nem tartja meg az aroma anyagait, de a kész párlat is hamar elveszíti zamatát. De ne adjuk fel dacoljunk a tapasztalatokkal és küzdjünk!
A sárgabarack különösen jó alapanyag barackpálinka készítéshez. A gyümölcs, változó - néha magas - cukor tartalommal rendelkezik, ami különösen fontos a jó cefre készítéshez. Mint minden gyümölcs a kajszibarack kihozatala, íze, aromáj és karaktere is az adott év időjárási viszonyainak függvénye. A belőle készült barackálinka nem ritkán lekváros jegyek is mutat.
Igazán jellegzetes barackpálinka őszibarackból, sárgabarackból, kajszibarackból nagyon nagy kihívás, mivel a lepárlás során nem tartja meg az aroma anyagait, de a kész párlat is hamar elveszíti zamatát. De ne adjuk fel dacoljunk a tapasztalatokkal és küzdjünk!
A sárgabarack különösen jó alapanyag barackpálinka készítéshez. A gyümölcs, változó - néha magas - cukor tartalommal rendelkezik, ami különösen fontos a jó cefre készítéshez. Mint minden gyümölcs a kajszibarack kihozatala, íze, aromáj és karaktere is az adott év időjárási viszonyainak függvénye. A belőle készült barackálinka nem ritkán lekváros jegyek is mutat.
Cefrézéskor fontos a gyümölcs magozása, így az egészségre káros cián vegyületek nem kerülnek bele se a cefrébe, se a pálinkába. A barackok cefréje általában alacsony savtartalmú, ezért savazásuk szükségessé válhat, amit lakmuszpapír segítségével ellenőrizhetünk, és állíthatunk be. A jó barack cefre színében és állagában is igen hasonlatos a baracklekvárhoz! A kész barackpálinka cefre nem tartható el sokáig, így mielőbbi lefőzetése szükséges!