Eperpálinka készítés

(földi)eper
(földi)eper
Érési ideje:
május - június.
eper cefre
eper cefre
Cefrézés ideje:
május - június.
kész eper pálinka
kész eper pálinka
 
Eper pálinka készítése, azaz hogyan készül az eper cefre.
A földi eper nagyon sérülékeny, szállításra, tárolásra igen érzékeny gyümölcs! Ennek figyelembe vételével kellő gondossággal kel a készítendő cefrét kezelni!
Az érett, egészséges, szármentes, mosott gyümölcsöt a ház körül található és az eper mennyiségétől függő, tiszta eszközzel: turmix, (szőlő-, alma-, répa-)daráló, keverőszáras fúró segítségével pépesre daráljuk.
Borélesztő adagolása után  légmentesen lezárt edényben,  a szén-dioxid távozását biztosítva lezárjuk. Ezután a megfelelő hőmérsékleti feltételek biztosítása mellett megindul a várva várt alkoholos erjedés. Ez kb 15-20 napot vesz igénybe. Ezután a cefre mihamarabbi kifőzetésére kell törekedni!
 
 
 
Acsai szeszfőzde    |   2351 Alsónémedi, Külterület
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu